FacebookTwitterПідписатися на RSS

День української хустки

Краса в хустині нашій споконвічна,

Як і душа, що з піснею жила.

Бо в українок і душа лірична,

У ній багато сонця і тепла.

Українська хустка – то символ прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи. Не дивно, що в наш складний час пробуджується любов до такого простого й одночасно незбагненного дива.
Хустини – це не просто квадратні шматки полотна, прикрашені вишивкою. У кожній родині їх виготовляли заздалегідь і зберігали для відзначення важливих подій у житті сім'ї. Хустка здавна відігравала якусь магічну роль, вона була оберегом. Це невід‘ємна частина української культури та важливий елемент народного вбрання. Хустина розповідала про свою власницю багато (не залежно від того, чи була хустка святкова, чи буденна). Якість тканини, малюнок відразу ж демонстрував статус власниці, її статки. Орнамент та вид пов‘язування на голові міг розповісти й про регіон проживання.
Дівчата й жінки, що навчаються й працюють у Київському індустріальному коледжі КНУБА, а також мами та бабусі здобувачів освіти активно долучилися до раптівки «Зроби фото з хусткою», адже українки завжди носили хустину, закривали волосся, але не обличчя – волелюбність у нас в крові!

/Files/images/my_photo_collage-95.jpg

/Files/images/my_photo_collage-95 (1).jpg

/Files/images/my_photo_collage-95 2.jpg

/Files/images/my_photo_collage-95 (3).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 269