День варення
Різноманітність літніх фруктів і овочів в Україні це - справжній скарб для гастрономічних шедеврів. Вони наповнені ароматом садів і зігріті сонцем, зберігають в собі безліч вітамінів і смаків.
І як би не хотілося з'їсти всі вітаміни відразу, іноді це не під силу. В такому випадку, необхідно правильно їх зберегти.
І один із способів зберігання фруктів – це варення. У XIX столітті сухе варення було фірмовою київською стравою, відомою далеко за межами міста.
На Андріївському узвозі встановлено міні-скульптуру, символ Києва – сухе варення.
Міні-скульптура розташована на Андріївському узвозі, 2Д: це бронзова вазочка з варенням на мармуровій підставці. Пам’ятник три місяці виготовляв скульптор Марко Галенко.
У коледжі ми теж із задоволенням провели День варення. Було цікаво, смачно і весело!